Διοικητικό συμβούλιο

  • Γνωρίστε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του “Σπιτιού του καλλιτέχνη” που είναι εκλεγμένα από τον Οκτώβριο του 2019.

Πρόεδρος

Ν Ι Κ Ο Λ Α Σ  Ρ Ε Γ Κ Ο Σ

Ν Ι Κ Ο Λ Α Σ  Ρ Ε Γ Κ Ο Σ

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο

O Νίκος  Ρέγκος Γεννήθηκε στην Άνω πόλη στη Θεσσαλονίκη. Eιναι παντρεμένος σε 2ο γάμο με την Εριφυλη Βαταντζή κι έχει 4 παιδιά ( 2 απο τον πρώτο και 2 απο τον δεύτερο γάμο )

Πολύπλευρη και άρτια καλλιτεχνική προσωπικότητα συνθέτει γράφει στίχους και ερμηνεύει τα τραγούδια του, ανήκοντας στη σχολή των σύγχρονων τραγουδοποιών μας. 
Τα πρώτα ερεθίσματα στη κιθάρα τα πήρε σε μικρή ηλικία απ το πατέρα του, ενώ στη συνέχεια εξέλιξε τις σπουδές του στη μουσική με δάσκαλο τον Πλάτωνα Γαλάτη.
Έχει σπουδάσει σύνθεση και φωνητική με τον Θοδωρή Μιμίκο, καθηγητή στη σχολή του Π.Σ.ΑΠΘ.

 Απ’ τις αγαπημένες του αναφορές είναι η Ελληνική παραδοσιακή μουσική, το πολιτικό τραγούδι και μετέπειτα το ρεμπέτικο.

Από το 1985 έως και 1993 εργάστηκε ως μουσικός και τραγουδιστής σε μουσικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, Αθήνας και της Βόρειας Ελλάδας
Το 1989 κυκλοφορεί με την ιστορική δισκογραφική εταιρεία «Λύρα» το δίσκο με γενικό τίτλο «Το γινάτι» σε μουσική και ερμηνεία δική του και στίχους του Λευτέρη Μαργαρίτη – δημιουργό και ιδιοκτήτη του ράδιο- «Μελωδικός fm», σε ύφος τραγουδιών των music hall εκείνης της εποχής.

Το 1994 μόνος με μια κιθάρα, ξεκίνησε να παίζει τα τραγούδια του στα φοιτητικά στέκια της Θεσσαλονίκης ενώ το 1996 έγινε μέλος της ορχήστρας των Μουσικών Συνόλων της ΕΤ3 για 3 χρόνια και παράλληλα συνεχίζει με συναυλίες και μουσικές παραστάσεις την καλλιτεχνική του πορεία σε Θεσσαλονίκη και περιφέρεια μέχρι το 2002.
Απ’ το 2003 μέχρι και το 2009 εργάστηκε ως δημοσιογράφος, ενώ το Μάιο του 2011 με 5 ομοϊδεάτες φίλους – και για  τα επόμενα 3 χρόνια δημιουργεί το μουσικό σχήμα « ο Νικόλας Ρέγκος & οι ΟΡΤΣΑ ΡΕ»

Το 2012 κυκλοφορεί ένα δίσκο – CD, «Ο φύλακας καιρός» σε μουσική, στίχους και ερμηνεία δικά του και στίχους σε 6 απ’ αυτά της Ρωξάνης Παπαδάδη & 1 σε στίχους Κώστα Καριοφύλλη.
Το 2017 ολοκλήρωσε σε μουσική, στίχους και ερμηνεία  δικά του, μια νέα σειρά  τραγουδιών του με γενικό τίτλο « Καντούρια », εκ των οποίων σε 2 οι στίχοι είναι της Μαίρης Φασουλάκη.
Παρουσιάζει ήδη ζωντανά τα  «Καντούρια»  σε πολλές μουσικές παραστάσεις σε όλη τη χώρα – εκφράζοντας έτσι την δική του πολιτισμική άποψη  για την πολυσυλλεκτικότητα του Ελληνικού τραγουδιού – με σκοπό την επανένταξη του, όπως αναφέρει ο ίδιος, στον «αίτιο Λόγο»  με μουσικές και στιχουργικές επιρροές που αντλούνται από την παράδοση, το μεράκι, την πολιτική, τα εφήμερα πάθη και τις σύγχρονες αγωνίες της κοινωνικής μας πραγματικότητας.

Παράλληλα και για 6 χρόνια ατο το  2014 ως και σήμερα ο Νίκος  ασχολείται με τα κοινά ,  Ιδρυτικό μέλος στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ , σωματείο που προσφέρει αλληλεγγύη και φροντίδα σε ενδεείς , ασθενείς και άπορους Καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης κι όχι μόνον .

Αντιπρόεδρος

Μ Α Ν Ω Λ Η Σ Ζ Α Χ Α Ρ Ι Ο Υ

Μ Α Ν Ω Λ Η Σ Ζ Α Χ Α Ρ Ι Ο Υ

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο  

Ο Μανώλης Zαχαρίου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο χωριό Μάνδρες του Νομού Κιλκίς. 

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για την μουσική. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε τα  μαθήματα μπουζουκιού και θεωρητικών. Στην πορεία φοίτησε σε ωδείο όπου ολοκλήρωσε τις μουσικές του  σπουδές, αποκτώντας τα πτυχία ανωτέρων θεωρητικών (Αρμονίας , Ωδικής, Αντίστιξης και Φούγκας ) με βαθμό  ‘’Άριστα’’. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας, λαούτο και σάζι.
Έχει πολύ  μεγάλη προϋπηρεσία σε Ωδεία αναγνωρισμένα από το κράτος καθώς και σε Μουσικά σχολεία της Β. Ελλάδας  διδάσκοντας μπουζούκι , θεωρητικά αλλά και ως υπεύθυνος καθηγητής “Μουσικών συνόλων” σε μουσικά σχολεία. 

Στην καλλιτεχνική του πορεία έχει διατελέσει και ως υπεύθυνος προγραμμάτων σε μουσικά σχήματα με νέους  καλλιτέχνες. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους συνθέτες όπως τον Γιάννη Σπανό, Θανάση Πολυκανδριώτη,  Δημήτρη Ρακιτζή και μαέστρους όπως τον Νίκο Δανίκα, Δαυίδ Γεωργουσόπουλο, Χρήστο Κίλια, Νίκο Νικολαϊδη κ.α.  καθώς επίσης και με αρκετούς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες / τραγουδιστές όπως : 
Νίκο Βέρτη, Πάολα, Κωνσταντίνο Αργυρό, Νίκο Κουρκούλη, Γιώργο Σαμπάνη, Λευτέρη Πανταζή, Τάκη Ζαχαράτο,  Βαλάντη, Δημήτρη Χρυσοχοϊδη, Χρήστο Μενιδιάτη, Γιώργο Γιασεμή, Γιώργο Γιαννιά, Κέλλυ Κελεκίδου, Μαρία  Ιακώβου, Κωνσταντίνο Γαλανό, Κώστα Δόξα, Θανάση Βασιλάκο, Χρήστο Κυπριανίδη, Ανδρεά Στάμο, Σταύρο  Φωτιάδη , Λεωνίδα Βελή ,Κώστα Καρουσάκη, Χάρη Κωστόπουλο κ.α. 
Αποτελεί ένα από τα βασικά και ιδρυτικά μέλη του μουσικού σχήματος των 10 μπουζουκιών της Δόμνας , καθώς επίσης και υπεύθυνος συντονιστής των μπουζουκιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδας (Σ.Ο.Ν.Ε.). Σε συνεργασία με την κ. Ρούλα Λεμονοπούλου, κόρη του αείμνηστου σολίστα και συνθέτη Χάρη Λεμονόπουλου και  τον δεξιοτέχνη Θωμά Ζυγούρα, διοργανώσανε την πρώτη εκδήλωση αφιερώματος προς τιμήν του Χάρη  Λεμονόπουλου, με την αφορμή των 50 χρόνων από τον θάνατο του, που έγινε στο θέατρο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη . 
Έχει συνεργαστεί επίσης με την διεθνούς φήμης συνθέτρια και καταξιωμένη σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια  τόσο σε συναυλίες και εμφανίσεις όσο και δισκογραφικά. 
Άλλες εξίσου σημαντικές συνεργασίες είναι με την ερμηνεύτρια Dilek Koc (Ντιλέκ Κότς), τον διεθνώς  αναγνωρισμένο σολίστ κλαρίνου και συνθέτη Μάνο Αχαλινωτόπουλο, τον Χρήστο Χαλκιά, τον τραγουδοποιό και  μουσικοσυνθέτη Κώστα Φαλκώνη και με τους αδελφούς Κων/νο & Ματθαίο Τσαχουρίδη. 
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές ως συνθέτης αλλά και ηχογραφώντας μπουζούκι και άλλα  έγχορδα (Λαούτο, Σάζι, Κιθάρες κ.α) σε καλλιτέχνες όπως τον Βαλάντη , Νίκο Κουρκούλη, Λεωνίδα Βελή ,Βασίλη  Καρρά, Σταύρο Φωτιάδη , Θανάση Βασιλάκο, Χρήστο Κυπριανίδη, Πάνο Καλλίδη, Σταύρο Λιάπη, Χρήστο  Κουκουλάκη, Γεωργία Ζάρρα κ.α. 
Το έτος 2019 εκλέχθηκε στο Δοικητικό Συμβούλιο και διατηρεί την θέση του αντιπροέδρου στο σωματίο  ‘’ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ’’. Στόχος του είναι με την ανιδιοτελή προσφορά του να προσφέρει στήριξη στις  δράσεις στο ‘’ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ’’ έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον στον κλάδο και στους συναδέλφους καλλίτεχνες.

Ταμίας

Δ Η Μ Η Τ Ρ Η Σ Κ Ε Χ Α Γ Ι Α Σ

Δ Η Μ Η Τ Ρ Η Σ Κ Ε Χ Α Γ Ι Α Σ

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο  

Γενικός Γραμματέας

Ν Ι Κ Ο Σ Ν Τ Ο Υ Ν Ο Υ Σ Η Σ

Ν Ι Κ Ο Σ Ν Τ Ο Υ Ν Ο Υ Σ Η Σ

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο  

Αν. Γενικός Γραμματέας
υπεύθυνος Web

Δ Η Μ ΗΤ Ρ Η Σ Β Λ Α Χ Ο Σ

Δ Η Μ ΗΤ Ρ Η Σ Β Λ Α Χ Ο Σ

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο  

       Ο Βλάχος Δημήτρης γεννήθηκε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και μεγάλωσε στην Νέα Μηχανιώνα  του Δήμου Θερμαϊκόυ οπού ζεί μέχρι και σήμερα.
       Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε τα  μαθήματα μπουζουκιού και θεωρητικών. Στην πορεία φοίτησε σε ωδείο όπου ολοκλήρωσε τις μουσικές του  σπουδές.
       Κατέχει δίπλωμα προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών με εξειδίκευση στις βάσεις δεδομένων, καθώς επίσης άριστη γνώση Web administration και social media υπηρεσιών.
       Στην καλλιτεχνική του πορεία έχει διατελέσει και υπεύθυνος προγραμμάτων σε μουσικά σχήματα με γνωστούς καλλιτέχνες. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες / τραγουδιστές όπως : Άγγελο Διονυσίου, Στέλιο Διονυσίου, Σταύρο Φωτιάδη, Βαλάντη, Μαρία Ιακώβου, Dilek Koc (Ντιλέκ Κότς), Ελένη Αντωνιάδου κ.α. 
         Αποτελεί ένα από τα μέλη του μουσικού σχήματος των 10 μπουζουκιών της Δόμνας , καθώς και των μπουζουκιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδας (Σ.Ο.Ν.Ε.).
        Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές ως συνθέτης αλλά και σαν σολίστ ηχογραφώντας μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμά, τζουρά κλπ.
        Το έτος 2019 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και διατηρεί την θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα στο σωματείο  ‘’ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ’’ έχοντας την πλήρη διαχείριση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του σωματείου.

      Στόχος του είναι η εθελοντική και ανιδιοτελής προσφορά και δράση για την βελτίωση των δικαιωμάτων των ανθρώπων καλλιτεχνικού χώρου, καθώς και την αρωγή σε όλες τις ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις του σωματείου.

Μέλος

Π Α Ν Α Γ Ι Ω Τ Η Σ ΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Π Α Ν Α Γ Ι Ω Τ Η Σ ΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο  

Ο Παναγιώτης Λιανοπουλος Μέλος του Δ.Σ και από τα ιδρυτικά μέλει του συλλόγου το σπίτι του Καλλιτέχνη. Γεννήθηκε προ αμνημονεύτων χρόνων, στα σιδηρά παραπήγματα της Τούμπας [ τολ – παράγκες]
Επαγγέλματα πολλά , όμως το ταλέντο που κληρονόμησε από τους γονείς τις αδελφές και τον αδελφό ,της καλής φωνής, και οι επαφές που είχε από μικρό παιδί, με μεγάλους τραγουδιστές και συνθέτες ,που συνεργάζονταν η μεγάλη του αδελφή,[ όπως Καλδάρας, Παπαιωανου, Αγγελόπουλος, Μενιδιάτης, Φούλι Δημήτριου, Λιτσα Διαμάντη. κ.λ.π,] τον έβγαλε λίγο αργά, στο επάγγελμα του τραγουδιστή.
Βέβαια πέρασε, σε ηλικία 14 ετών και από τα ταλέντα του Οικονομίδη με πιανίστα τον Μίμη Πλέσσα, και το 1975 σε διαγωνισμό τραγουδιού στην τηλεόραση της Ε Ρ Τ με δανικό Κουστούμι, αφού εκείνη την περίοδο ήταν στρατιώτης. Από 1977 με δάσκαλο τον αείμνηστο Στέλιο Χατζηανδρέου συμμετείχε σε συναυλίες με τον πολιτιστικό σύλλογο του δήμου καλαμαριάς.
Από το 1981 έως το 2001 που αποσύρθηκε από το επάγγελμα , πέρασε από λίγα αλλά καλά μαγαζιά, πρωτοπόρα για την εποχή τους στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Σεργιάνι Στον Κόσμο. 10 βήματα στην Άμμο. Ραντεβού- ουράνιο τόξο. Ακρόαμα. Μυστικό. και σε κάποια στην επαρχία.