– Εκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. κατά το έτος  2021

Εκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. κατά το έτος 2021

Το Σπίτι του Καλλιτεχνη  δεν είναι ένας ακόμη φορέας. Ούτε ένα ακόμη μη κερδοσκοπικό σωματείο. Ούτε επίσης ένα εγχείρημα ενθουσιασμού. Είναι όλα αυτά μαζί αλλά κυρίως, πάνω από όλα, είναι ένας πυρήνας αλληλεγγύης, αλληλοσυμπαράσταση και ανθρωπιάς  που δημιουργήθηκε από καλλιτέχνες  για καλλιτέχνες . Γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, με στέγη στο Φοίνικα-σε οίκημα 11 τ.μ., που  ευγενικά παραχωρήθηκε από το δήμο Καλαμαριάς . Είναι ένα όραμα που γεννήθηκε βλέποντας να υπάρχουν ανάμεσά μας, συνάδελφοι άνεργοι, ανασφάλιστοι, άποροι, ακόμη και άστεγοι.

Σήμερα  το «ΣΠΙΤΙ του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ » απαριθμεί εγγεγραμμένα 342 ενεργά  μέλη.

 Απο 01/01/2021 και έως 31/05/2021  το ΣτΚ διένειμε σε 50 οικογένειες καλλιτεχνών κι όχι μόνον ,τρόφιμα , έτοιμα γεύματα , ρούχα και είδη οικιακής χρήσεως.Εκτιμάται οτι αυτές οι 50 οικογένειες απαριθμούν ενα σύνολο 270 ανθρώπων .Ειναι οι υπερήλικες που ζουν με ΚΕΑ , ΚΕΠΑ, Επιδομα Υπερηλικων ΟΠΕΚΑ ,χωρίς Συνταξη και χωρίς καμμιά κρατική πρόνοια.

Ειναι οι καλλιτέχνες που δεν εργάζονται  απο τον Φεβρουάριο 2020 ως και σήμερα .     

Το Καταστατικό μας μαζί με την παρούσα έκθεση δράσεων μας (updated)  , είναι τροποποιημένο με πλειοψηφική Εγκριση του ¾ της απαρτίας μελών & των 2/3 των Ταμειακα εντάξει μελών μας

( Απόφ. Γ.Σ. 24/09/2017 ) και κατατέθηκε 17/11/2019  στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης προς έγκριση και δημοσίευση ως το Νέο τροποποιημένο Καταστατικό με την επωνυμία  «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ» και εγκρίθηκε στις 05/02/2020 .

Κάθε χρόνο απο ιδρύσεως εως και σημερα διενεργούνται την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα ,εκδηλώσεις/ παραστάσεις υπέρ του Σκοπού του Σωματελιου με συμμετοχή πολλών και γνωστών καλλιτεχνών – Οι δράσεις αυτές έχουν παγώσει εντος πανδημίας μεχρι νεωτέρας ενημέρωσης για τα Σωματεία απο το Υπ. Πολ.

 Το ΣτΚ εχει ήδη απο το 2016 ενταχθει  ως 13ο μελος στην υπο συσταση (ομπρελα)  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ .

Το Σωματειο μας λόγω της μειονεκτικότητας  της  παραχωρημένης εδρας απο τον Δ. Καλαμαριάς (11τ.μ.) , συνεδριάζει και πραγματοποιει δις / εβδομάδα τις Γενικές Συνελεύσεις του  , καθε έτος σε φιλικά προσφερόμενα χώρο που προτείνεται απο το Δ.Σ. και εγκρίνεται απο την Γ.Σ. Για την χρήση / έτος 2021 αυτός ο χώρος ήταν  το Αναψυκτήριο ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ Αγνώστου Στρατιώτου 58, Πολίχνη 565 33. Θεσσαλονίκης  .

Στο Ταμειακό  αποθεματικό μας το 2021 είχαμε αύξηση 100% και πλέον . Σε αυτό συνέβαλαν σημαντικά και αφιλοκερδώς με χορηγίες τους και δωρεές τους και παροχή υπηρεσιών για την επίτευξη του Σκοπού του Σωματείου μας , οι παρακάτω Οργανισμοί ,  Εταιρείες και Ιδιώτες .Οσοι δεν αναφέρονται ειναι λογω της επιθυμίας τους για Ανωνυμία .

Δήμος Καλαμαριάς / Διευθ. Κοιν.Πολ.

Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίλης

Μασούτης ΑΕ

ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ

ΣΚΛΑΒΕΝΊΤΗς ΑΕ

ΙΚΕΑ

MARKET INN AE

Παλλιροια ΑΕ

Το χωριό της Ειρήνης

Μητρόπολη Καλαμαριάς

ΔΙΑΣ ΑΕ

Ειρήνη Βογιατζή

Κατερίνα Μπογά

Εριφύλη Βαταντζή 

 Τα Ταμειακά δεδομένα και εκθεση δράσεων ως ορίζεται απο τον Νόμο και απο ιδρύσεως του Σωματείου υποβάλονται και κατατίθενται , στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

 To Διοικητικό Συμβούλιο απο 04/10/2021 έως και 04/10/2023  αποτελείται απο τους.

1 . Ρέγκος Νίκος  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

2 .Ζαχαρίου Μανώλης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

3 . Ντουνούσης Νίκος ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ

4 . Βλάχος Δημήτρης ΤΑΜΙΑΣ ΔΣ

5 . Σιδηράς Κώστας ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ

Και η Εξελεγκτικη Επιτροπη απο τους

 Μητρούσης Δημήτρης ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Θεοδωρίδης Γιώργος ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤ.ΕΞ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Χατζησάββας Αντώνιος ΜΕΛΟΣ ΕΞ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Κατα το χρονικο διάστημα 01/09/ εως και 30/11 κάθε χρόνο το  «ΣΠΙΤΙ του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ » ως Οικείο Επαγγελματικό Σωματείο , χορηγεί στα μέλη του για χρήση στο ΟΑΕΔ , προσωπική ΒΕΒΑΙΩΣΗ εγγραφής και μη ταμειακής οφειλής για καθε ένα ενδιαφερόμενο μέλος του– η οποία ΒΕΒΑΙΩΣΗ θεωρείται απαραίτητη προυπόθεση για να λάβει το μέλος , το Ετήσιο  Ειδικό Εποχικό Βοήθημα  απο τον ΟΑΕΔ αξίας 508,50 ευρω . Η βεβαίωση μας αυτη ενεχει Πανελλαδική ισχύ .Απο  τον Σεπτέμβριο  του 2020 κι ολο φυσικα το 2021 λειτούργησε  στο διαδύκτιο  ιστοσελίδα μας με σκοπο την κάλυψη κενών της αγοράς εργασίας στο καλλιτεχνικό επάγγελμα και την εξυπηρέτηση Μελών για την Νεα Εγγραφή/Ανανέωση και την πληρωμή  της ετήσιας συνδρομής τους  ~ www.theartisthouse.gr

Απο 01/01/2021 έως και 31/12/2021  τα μέλη του ΔΣ συνέταξαν και υπέβαλαν  πάνω απο 30 Ενστάσεις στο ΕΡΓΆΝΗ και στον ΟΑΕΔ για τα μέλη που είχαν απορριφθεί αρχικά για το Επιδομα Ειδ.Σκοπού 534 Ε & για το Εποχικό 2021.

 Δικαιώθηκαν περίπου οι 20 εξ αυτών . Επίσης διεκπαιρέωσαν αφιλοκερδώς αιτήσεις για Εποχικό Βοήθημα  , ΕΡΓΑΝΗ και Μητρώο Καλλιτεχνών για περίπου 120 μέλη του Σωματείου. 

Το Σωματείο μας στοχεύει να   συμμετέχει στο προσεχές έτος 2022   σε Εθνικα και Ευρωπαικα Προγραμματα . (ΚΟΙΝΣΕΠ – INTEREK-Ιδρυμα Μποδοσακη –Ιδρυμα Τιμα- Λάτση  ΕΠΑΝΕΚ . κ.α.  

Απο τον Απρίλιο 2016 εχουμε καταθέσει αίτημα στο  Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  , για να νας εγκρίνει την Ερανική Ιδιότητα ως Μη Κερδοσκοπική Συλλογικότητα  , μεσω των κουτιών εράνου υπερ του Σκοπού μας στα καταστήματα ολης της Ελλάδας Τραπεζών Εθνικής και Eurobank .

 Θεσσαλονίκη 31/12/2021

Την παραπάνω Εκθεση Δράσεων υπογράφουν για το Δ.Σ.

                                                   Ο Πρόεδρος                      Ο Γ.Γραμματέας

                                                 Νικόλας Ρέγκος                  Νίκος Ντουνούσης